Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR)
In dit profiel maak je kennis met alle facetten van de gastvrijheidsindustrie. Je leert koken voor gasten, maaltijden serveren, brood en taart bakken en activiteiten organiseren.
Kies je voor het profiel HBR, dan doe je verplicht examen in het vak economie en een van de keuzevakken wiskunde of Duits.
Een paar leuke beroepen op een rij:
- Broodbakker
- Banketbakker
- Gastvrouw/-heer
- Reisleider
Economie en Ondernemen (EO)
EO is een breed profiel. Bij dit profiel ga je alles leren wat met het verkopen van producten en diensten te maken heeft. Dat begint bij de inkoop van een product en eindigt bij het moment dat de klant het product of dienst kan kopen. Maar ook ben je bezig met bijvoorbeeld het maken van reclame, het geven van advies aan klanten, het berekenen van de verkoopprijs en het inrichten van een etalage.
Leerlingen die kiezen voor EO vinden het leuk om met mensen om te gaan, nauwkeurig te werken, creatief te zijn en met de computer te werken.
Leerlingen die het profiel EO kiezen, doen verplicht examen in economie en wiskunde/Duits.
Een paar leuke beroepen op een rij:
- Verkoper of inkoper
- Magazijnmedewerker
- Receptiemedewerker
- Juridisch medewerker
- Etaleur
Zorg en Welzijn (ZW)
Wil je later zorgen voor een ander, dan kies je voor dit profiel. Je gaat graag met andere mensen om, hebt geduld, kunt goed luisteren en beschikt over veel doorzettingsvermogen. Met het diploma Zorg en Welzijn op zak kun je een opleiding volgen in de zorgsector, het welzijnswerk, uiterlijke verzorging, horeca en facilitaire dienstverlening, toerisme, sport of laboratoriumtechniek.
Kies je voor het profiel ZW, dan doe je verplicht examen in biologie en wiskunde.
Een paar leuke beroepen op een rij:
- Verpleegkundige
- Medewerker kinderopvang
- Jeugd- en jongerenwerker
- Kapper
- Tandartsassistent
Produceren, Installeren en Energie (PIE)
In dit profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Aan de hand van tekeningen leer je hoe installaties en producten in elkaar steken. En die tekeningen en producten maak je ook zelf: twee- en driedimensionaal (2D en 3D). Denk aan een elektriciteitsnetwerk, een waterleiding, een badkamer of een vuurkorf uit metaal. Na een breed basisprogramma kun je je verdiepen in verschillende richtingen, zoals de installatietechniek, de elektrotechniek en metaalbewerking. Of je kunt natuurlijk ook kiezen voor een breder programma.
Kies je voor het profiel PIE, dan doe je verplicht examen in wiskunde en natuurkunde (nask1).
Een paar leuke beroepen op een rij:
- Elektromonteur
- Technisch tekenaar
- Plaatwerker vliegtuigbouw
- Gereedschapsmaker
Bouwen, Wonen en Interieur (BWI)
In dit profiel maak je kennis met alle onderdelen van het bouwproces: van ontwerp tot product, van fundering tot dak. Je leert basisvaardigheden en de basiskennis van timmeren, schilderen en ontwerpen. Je wordt nog net geen volleerd metselaar of timmerman, maar je ontdekt wel of je dit profiel leuk vindt en of je ermee verder wil in de keuzevakken. In deze keuzevakken kun je je verdiepen in één onderdeel, bijvoorbeeld metselen, maar je kunt ook kennismaken met meubelmaken (fijne houtbewerking) of interieurontwerp en -design.
Kies je voor het profiel BWI, dan doe je verplicht examen in wiskunde en natuurkunde (nask1).
Een paar leuke beroepen op een rij:
- Timmerman
- Schilder
- Binnenhuisarchitect
- Mediavormgever
Contact met ons
Wij zijn op schooldagen van 7.45 tot 16.15 uur telefonisch bereikbaar
via 0251-24 19 44 of per e-mail: info@skillsvmbo.nl.
SKILLS vmbo | Van Riemsdijklaan 103 - 1965 BE Heemskerk | Telefoon 0251 - 24 19 44